Vissza az alapokhoz

11:25:00 PM

Oktilean - Vissza az alapokhoz

Valósággal ég a világháló a sok szakértőtől, a sok képzési lehetőségtől. Tanácsadó cégek tömkelege bombáz mindenféle világmegváltó ajánlattal, mindenki tudja a megoldást a te problémáidra.

De kérdem én, mégiscsak nem a saját vállalatodról van szó? Gondolod, hogy egy külső tanácsadó egyből átérzi a vállalkozásod lényeglét, működését? Szerencsés eset ha találsz egy valódi szakembert, akinek mellesleg épp a te szakterületeden, piacágadban is van némi tapasztalata, hanem egy szép összeg lecsengetése fejében kapsz egy általános képzést semmi felelősségvállalással és ha nem jön össze a gyakorlatban, akkor elmondják, hogy rosszul értelmezted az egészet.

Természetesen szükséges és jó bevonni külső segítséget bizonyos területeken, de csakis azután, hogy az alapok rendben vannak. A vállalatod alapjait te fekteted le és te kell szilárdan tartsad. 

Neked kell meghatározd, hogy egyáltalán miért vállalkozol, mi az amit felvállalsz és képviselsz ezáltal, mi a célod. Mi az az érték amit teremtesz és főleg az ügyfeleid ebből mit tartanak értéknek. Te kell tarts a kontrollt, te kell kiérdemeld az emberek tiszteletét, neked kell elől állni és irányítani a csapatot ha gond van. A vállalatod teherbírása olyan lesz, amilyen alapokat lefektetsz


Vizsgáld meg jól az alapokat, kőkeményen és őszintén.

További cikkek

0 Hozzászólás

Kedvelt bejegyzések

Facebook Oldalam

Flickr Fotók